Οδοιπορικό στην πληγωμένη Κεφαλονιά (Video)

Μια οικογένεια Γερμανών που ζει στην Κεφαλονιά δημιουργεί ένα βίντεο ανθρωπιάς και ζητά βοήθεια για το νησi*.Κεφαλονιά. Καταστροφή. Εγκατάλειψη. 
Τι μπορεί να δοκιμάσει περισσότερο από μια φυσική καταστροφή τις αντοχές και τις δυνάμεις ενός ανθρώπου; Τι μπορεί να σοκάρει έναν άνθρωπο περισσότερο απ'το να δει τους κόπους μιας ζωής να γκρεμίζονται σε μια στιγμή;


Ένα νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι κάτοικοί του φοβισμένοι και ταλαιπωρημένοι, σε αναζήτηση ενός καταλύματος. Αγωνία για το τι θα φέρει το αύριο. Φόβος για μεγαλύτερη καταστροφή. Θλίψη για όλα όσα χάθηκαν. Απογοήτευση για τη βοήθεια που σπάνια έρχεται ή είναι αναποτελεσματική. Συναισθήματα που δεν είναι ξένα σε κανέναν από εμάς σήμερα...

Οι σκέψεις μας βρίσκονται στην Κεφαλονιά και στους κατοίκους της, στους συνανθρώπους μας εκείνους που αυτές τις μέρες αναμετριούνται με τη φύση και τον ίδιο τους τον εαυτό. 

Σε τέτοιες στιγμές δοκιμάζεται η ανθρωπιά μας. Σε τέτοιες στιγμές αναφύονται ευκαιρίες να στραφούμε στο διπλανό μας και να τον στηρίξουμε. Όπως θα μας στηρίξει κι αυτός. Με αλληλεγγύη και αγάπη˙ με πράξη.*Περισσότερες πληροφορίες για το εγχείρημα εδώ.