Έλληνες και Ξένοι (Video)


Με τον ίδιο εξουσιαστικό φανατισμό που φυλακίζει πρόσφυγες, που δεν κατηγορούνται για κανένα έγκλημα, η ελληνική κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα της χώρας με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και κρυμμένες τροπολογίες.


Με τον ίδιο εξουσιαστικό φανατισμό που βασανίζει κρατουμένους στα κρατητήρια-κολαστήρια, η ελληνική κυβέρνηση αποσυναρμολογεί κάθε προστασία στην εργασία, ακυρώνοντας ταυτόχρονα τα δημοκρατικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στη δημόσια συνάθροιση και διαμαρτυρία.

Με τον ίδιο εξουσιαστικό φανατισμό που ανέχθηκε την σύμπραξη της Ελληνικής Αστυνομίας με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, η ελληνική κυβέρνηση υπερασπίζεται τα συμφέροντα μιας οικονομικής ελίτ που διαγκωνίζεται για τα λάφυρα από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Με τον ίδιο εξουσιαστικό φανατισμό που γεμίζει στρατόπεδα συγκέντρωσης με μετανάστες, η ελληνική κυβέρνηση καταστρέφει τις εναπομείνασες υποδομές του κράτους στην υγεία και στην παιδεία, όσες θα μπορούσαν να στηρίξουν τους αδύναμους, ανοίγοντας τον δρόμο στα μεγάλα ιδιωτικά κέρδη και χωρίζοντας τους πολίτες σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η βαρβαρότητα της μεταναστευτικής «πολιτικής» και η απαξίωση των κοινοβουλευτικών θεσμών δεν είναι δύο ξεχωριστά, ασύνδετα ζητήματα, αλλά ένα και το αυτό. Η αποθράσυνση των κατασταλτικών μηχανισμών και η καταστρατήγηση της εργασιακής προστασίας είναι ένα και το αυτό. Η ανοχή στους νεοναζί και η εθελοδουλεία στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα είναι ένα και το αυτό. Η στοχοποίηση και ο βασανισμός των αδύναμων και των ξεριζωμένων και η υποταγή στην ασυδοσία μιας ανεξέλεγκτης «αγοράς» είναι ένα και το αυτό.

Όλα τούτα δεν είναι πολλές διαφορετικές πολιτικές αλλά μία και συμπαγής. Και οικοδομεί μια χώρα ακατάλληλη για κάθε ανθρώπινο πλάσμα – Έλληνα ή ξένο.



Πηγή: unfollow