Βοηθάμε στην ΠΡΑΞΗ

Από την ημέρα που το δίκτυο ξεκίνησε τη λειτουργία του, το Μαίο του 2013, όλοι μας προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε την αλληλεγγύη ΠΡΑΞΗ. 

Θεμέλιες λίθοι της λειτουργίας του δικτύου είναι η ισοτιμία, οι άμεσες δημοκρατικές διαδικασίες και η συλλογική προσπάθεια. Όλα τα παραπάνω στηρίζονται και πραγματώνονται στο πλαίσιο της αυτοδιάθεσης του καθενός από εμάς, στην εθελοντική προσφορά χρόνου και στη δέσμευση για την υλοποίηση των συλλογικών μας αποφάσεων/δράσεων.

Αναγκαία για την επιβίωση και την εδραίωση του εγχειρήματος της ΠΡΑΞΗΣ είναι η ενεργή συμμετοχή των ατόμων που πλαισιώνουν το δίκτυο και η εξάπλωση του μηνύματος της αλληλέγγυας δράσης του.

Στο πλαίσιο αυτό, καμία δεξιότητα, καμία πρωτοβουλία-ιδέα, καμία ευκαιρία για δράση δεν πρέπει να χάνεται. Καμία προσφορά, όσο μικρή και αν φαίνεται, δεν είναι ασήμαντη! 

Παρακάτω παραθέτουμε μερικούς τρόπους με τους οποίους ο καθένας από εμάς μπορεί να ενισχύσει την ΠΡΑΞΗ …στην πράξη!
Μείνε ενήμερος για τα νέα και τις δράσεις του δικτύου. Εγγράψου στη λίστα για να λαμβάνεις τα νέα της ΠΡΑΞΗΣ.Μοιράσου το μήνυμα της αλληλεγγύης που προσπαθούμε να διαδώσουμε. Συνδέσου μαζί μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσκάλεσε τους φίλους σου να κάνουν το ίδιο, διάδωσε τις πληροφορίες που αφορούν στο δίκτυο και στις δράσεις μας. Γίνε πρεσβευτής της έμπρακτης αλληλεγγύης για την οποία αγωνιζόμαστε καθημερινά.
Βρες μας στα social media:
Γίνε συμμέτοχος
στη δράση του δικτύου, παίρνοντας μέρος στις ποικίλες εκδηλώσεις και δράσεις που πραγματοποιούμε σε σταθερή βάση (προβολές ταινιών, εκδηλώσεις λόγου, εορταστικά bazaar, εξορμήσεις για συγκέντρωση τροφής κ.α.). Ή απλώς έλα από το χώρο μας (Θουκυδίδου 75, Άγιος Δημήτριος), να γνωριστούμε, να πιούμε έναν καφέ ή ποτό και να ανταλλάξουμε ιδέες. Δες το ημερολόγιο δράσεων.
Πρόσφερε σε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη. Κύρια δράση του δικτύου είναι η ενίσχυση οικογενειών και ατόμων του Αγίου Δημητρίου που χρειάζονται άμεση στήριξη σε τρόφιμα. Για το σκοπό αυτό συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας (λάδι, ζυμαρικά, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ, καφέ, τοματοπολτό, φρυγανιές και ό,τι μπορεί να διατηρηθεί εκτός ψυγείου), πραγματοποιώντας εξορμήσεις σε σουπερ μάρκετ του Μπραχαμίου και απευθύνοντας κάλεσμα για προσφορές σε τέτοια είδη στις διάφορες εκδηλώσεις μας. Κάνε τις εβδομαδιαίες αγορές σου ψωνίζοντας με αλληλεγγύη και πρόσφερε στο δίκτυο μερικά από τα παραπάνω είδη, γνωρίζοντας ότι θα μοιραστούν σε συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη, ανεξάρτητα από την ηλικία, το θρήσκευμα, το φύλο και την καταγωγή τους.
Διάθεσε το χρόνο, τις γνώσεις, τις δεξιότητές, τις ιδέες, την αγωνιστική διάθεσή σου και μπες στον κύκλο των αλληλέγγυων φίλων της ΠΡΑΞΗΣ. Στο δίκτυο συναντιόμαστε όλοι μαζί κάθε Τρίτη στις 19.00, στην εβδομαδιαία ανοιχτή συνέλευση. Σε αυτήν συζητάμε τα τρέχοντα θέματα, αποφασίζουμε για τη μελλοντική μας δράση και στοιχειοθετούμε τη δράση των επιμέρους ομάδων. Οποιοσδήποτε επιθυμεί μπορεί να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία και να συνεισφέρει με όποιον τρόπο θέλει. Είμαστε ανοιχτοί στις νέες ιδέες και σε οποιαδήποτε ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της ΠΡΑΞΗΣ. Επικοινώνησε μαζί μας!