Ζητούνται διαμερίσματα και ιατρικό προσωπικό για το πρόγραμμα προσωρινής στέγασης προσφύγων


Ο δήμος Αθηναίων και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, καλούνται να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της βαθιάς προσφυγικής κρίσης των τελευταίων μηνών, υλοποιώντας το πρόγραμμα «Προσωρινή Στέγαση Προσφύγων αιτούντων άσυλο ή μετεγκατάσταση από την χώρα» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Αθήνα και η χώρα μας, ως ενδιάμεσος προορισμός του προσφυγικού ρεύματος, έχουν χρέος να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και την ασφαλή μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη.

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 1.200 θέσεων υποδοχής και η μίσθωση και επάνδρωση συνολικά 200 διαμερισμάτων για το 2016. Επιπλέον, το πρόγραμμα έχει ως κύριο μέλημα την παροχή στέγασης, διατροφής και υποστήριξης σε ευπαθείς ομάδες προσφύγων, που καταφθάνουν στην χώρα μας.
Συνεχίζεται λοιπόν το κάλεσμα προς ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στους δήμους Αθηναίων, Αγίου Δημητρίου, Βύρωνα, Δάφνης - Υμηττού, Ζωγράφου, Μοσχάτου - Ταύρου και Νέας Σμύρνης, ώστε να συμμετάσχουν ενεργά στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, μισθώνοντας το ακίνητο τους για την εξυπηρέτηση των αναγκών του προσφυγικού ρεύματος. 

Πέραν του ανθρωπιστικού χαρακτήρα, το πρόγραμμα «Προσωρινή Στέγαση Προσφύγων» ενισχύει την τοπική οικονομία. Δίνει την ευκαιρία σε ιδιοκτήτες διαμερισμάτων να τα μισθώσουν, με την προπληρωμή όλων των ενοικίων και την κάλυψη των λογαριασμών και των κοινοχρήστων. Επιπλέον, κινείται η τοπική αγορά, καθώς οι ωφελούμενοι πρόσφυγες του προγράμματος, λαμβάνουν οικονομική βοήθεια μέσω προ-πληρωμένων καρτών για την κάλυψη των αναγκών τους για σίτιση και αγαθά υγιεινής.

Στο www.developathens.gr/misthosis μπορείτε να πληροφορηθείτε για το έργο και να κατεβάσετε το σχετικό έντυπο με όλες τις πληροφορίες για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης.

Για την ομαλή υλοποίηση του προγράμματος, είναι μεγάλη ανάγκη να καλυφθούν 10 θέσεις ιατρικού προσωπικού και πιο συγκεκριμένα:

• Ειδικότητα Γενικής Ιατρικής (2 θέσεις)
• Ειδικότητα Ψυχιάτρου (2 θέσεις)
• Ειδικότητα Γυναικολόγου (2 θέσεις)
• Ειδικότητα Παιδιάτρου (2 θέσεις)
• Ειδικότητα Ψυχολογίας (2 θέσεις)


Δείτε όλες τις θέσεις εργασίας στο www.developathens.gr/eggrafi_yphresies.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήστε στο 210 3312015-16-17 ή στο relocation@developathens.gr.