Εκδήλωση: Τι άλλαξε το OXI – Ένας χρόνος μετά

Ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Τι άλλαξε το OXI – Ένας χρόνος μετά» στις 8 Ιουλίου στην αυλή του Poems n’ Crimes Art Bar (Αγίας Ειρήνης 17). 
 
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 20.00.
 
Ομιλητές θα είναι οι: 
 
–Σεραφείμ Σεφεριάδης (επίκουρος καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Visiting Fellow στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (Clare Hall) και γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης). 
 
 –Δημοσθένης Παπαδάτος – Αναγνωστόπουλος (επιμελήθηκε μαζί με τον Χρήστο Λάσκο το βιβλίο: Το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ) 
–Νεκτάριος Μπουγδάνης (Υποψήφιος Διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας Παντείου Παν/μίου, μέλος του τμήματος εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ) 
 
*Συντονίζει η Μελίνα Βελιμέζη 
 
Στις 5 Ιουλίου του 2015 πραγματοποιήθηκε το πρώτο δημοψήφισμα στην ελληνική μεταπολίτευση με ερώτημα που αφορούσε την συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές. Η περίοδος πριν και μετά το δημοψήφισμα χαρακτηρίζεται από πυκνά πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα, ενώ η επιλογή του ΟΧΙ έδειξε τη διαμόρφωση ενός ρεύματος της ελληνικής κοινωνίας που είπε όχι στην πολιτική παρεμβατικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χώρα. Ένα χρόνο μετά το σημαντικό αυτό γεγονός αλλά και στον απόηχο του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία σχετικά με την παραμονή ή όχι στην ΕΕ, τι έχει αλλάξει τόσο στο πολιτικό και επικοινωνιακό τοπίο όσο και στην κοινωνία των πολιτών στην Ελλάδα και την Ευρώπη; 
 
Στοιχεία επικοινωνίας: 
 
Τι είναι το είναι το 3point: 
Το 3pointmagazine.gr αποτελεί περιοδικό πόλης που αναζητά τις ιστορίες των ανθρώπων της, πού διασκεδάζουν και τι σκέφτονται. Το περιεχόμενό του αφορά την κοινωνία, την τέχνη και τον αθλητισμό, με εστίαση σε νέα εγχειρήματα και νεανικές πρωτοβουλίες. Είναι ένα αυτοδιαχειριζόμενο, ανεξάρτητο και εθελοντικό εγχείρημα, με οριζόντια ιεραρχία, με γνώμονα δράσης την διάθεση για μια διαφορετική δημοσιογραφία και ένα διαφορετικό πρότυπο εργασίας. 
 
Η εκδήλωση στο facebook: https://www.facebook.com/events/1557654824539603/