Ανοικτό Δίκτυο Φορέων Αγ. Δημητρίου για το Προσφυγικό με τη συμμετοχή της ΠΡΑΞΗΣ

Με πρωτοβουλία του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ) του Δήμου Αγ. Δημητρίου, συγκροτήθηκε "Ανοικτό Δίκτυο Φορέων Αγ. Δημητρίου για το Προσφυγικό", στο οποίο εκτός από το ΣΕΜ συμμετέχουν το Δίκτυο αλληλεγγύης "Πράξη", ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγ. Δημητρίου, ο αθλητικός σύλλογος "Ναπαίος Απόλλων" και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αγ. Δημητρίου.

Στόχος του Δικτύου είναι να διοργανώσει και να συντονίσει δράσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από το προσφυγικό ρεύμα:
• Τονίζοντας την αναγκαιότητα κινητοποίησης ενάντια στον πόλεμο
• Λέγοντας ΟΧΙ στην καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων με τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και την υιοθέτηση της από την κυβέρνηση
• Επισημαίνοντας ότι οι πόλεις οφείλουν να ανταποκρίνονται στις έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν από την έλευση των προσφύγων και να εξασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή
• Εκφράζοντας έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και σε όσους έχουν ανάγκη και
• Διατρανώνοντας την αντίθεσή του στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Στο πλαίσιο των παραπάνω αρχών, καλούνται συλλογικότητες και φορείς που δρουν στον Άγ. Δημήτριο, να ενταχθούν στο "Ανοικτό Δίκτυο Φορέων Αγ. Δημητρίου για το Προσφυγικό".

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλ.: 2132007706 - 6937262235.

Ήδη το Δίκτυο έχει φέρει σε πέρας μία δράση, παραδίδοντας φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης στο "Κέντρο Διαχείρισης αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης των σημείων διαμονής προσφύγων".

Πηγή:www.dad.gr