Ενημερωτική δράση του ΟΚΑΝΑ για τις Εξαρτήσεις και την Παραβατικότητα Ανηλίκων στον Πειραιά

Ο Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) διοργανώνει στο κτίριο του Ηλεκτρικού Σταθμού Πειραιά, δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις εξαρτήσεις και την παραβατικότητα ανηλίκων από 26 έως 28 Μαρτίου και ώρα 10:00 – 14:00.
Η δράση θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων του Δικαστηρίου Ανηλίκων Πειραιά, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σταθμός» των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου-Ταύρου, τη Μονάδα Εφήβων/Νεαρών Ενηλίκων Αθήνας «ΑΤΡΑΠΟΣ» και την Υπηρεσία Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης του ΟΚΑΝΑ.

Καθόλη τη διάρκεια της δράσης, θα υπάρχει ενημερωτικό κιόσκι, όπου θα διατίθεται πληροφοριακό υλικό για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, καθώς και για τις σχετικές υπηρεσίες που παρέχει ο Οργανισμός και οι υπόλοιποι συνεργαζόμενοι φορείς. Την τελευταία μέρα θα πραγματοποιηθεί και εικαστικό δρώμενο από μέλη της Μονάδας Εφήβων/Νεαρών Ενηλίκων Αθήνας «ΑΤΡΑΠΟΣ».

Η συγκεκριμένη δράση είναι μια ακόμη πρωτοβουλία που υλοποιεί ο Οργανισμός στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος ΕΣΠΑ με τίτλο «Προγράμματα στην κοινότητα και στον δρόμο (πρόληψης, έγκαιρης παρέμβασης) για τη μείωση της ζήτησης εξαρτησιογόνων ουσιών» με στόχο να παρέμβει σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (μετανάστες, παλιννοστούντες, ανήλικους παραβάτες, φορείς HIV/AIDS κα.), φοιτητές ΑΕΙ-ΤΕΙ, νέους και ενεργούς χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών.