Έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας για την ασφαλή απομάκρυνση από το Χαλέπι



Κάθε δευτερόλεπτο μετράει!

Αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι στο Ανατολικό Χαλέπι δημοσιεύουν σε απευθείας μετάδοση αποχαιρετιστήρια μηνύματα, την ώρα που οι κυβερνητικές δυνάμεις αποκτούν τον πλήρη έλεγχο της πόλης. Αντί να εξασφαλιστεί ασφαλής δίοδος για την εκκένωση της πόλης, οι εναπομείναντες κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι με κίνδυνο να βασανιστούν ή να εκτελεστούν.

Χιλιάδες κάτοικοι περιμένουν τον απεγκλωβισμό τους σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Οι ζωές δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων είναι στα χέρια των κυβερνήσεων της Συρίας, της Ρωσίας και του Ιράν.

Αφιερώστε λιγότερο από ένα λεπτό από το χρόνο σας και απαιτείστε από αυτές τις κυβερνήσεις να απομακρύνουν με ασφάλεια τους παγιδευμένους κατοίκους και να εξασφαλίσουν ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα διατηρήσουν τον εποπτικό τους ρόλο για την ασφαλή εκκένωση και την προστασία των ανθρώπων.

Υπογράψτε την έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας και απαιτείστε:

-Την άμεση και ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων της πόλης, καθώς και την απρόσκοπτη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ανατολικό Χαλέπι, ούτως ώστε η απαραίτητη βοήθεια να φτάσει σε εκείνους που την έχουν ανάγκη.

-Την αποδοχή της παρουσίας των εποπτικών οργάνων των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι οι κάτοικοι και οι μαχητές οι οποίοι δεν συμμετέχουν πλέον στις εχθροπραξίες και έχουν παραδοθεί, να μην κινδυνεύουν να εξαφανιστούν αναγκαστικά, να βασανιστούν, να φυλακιστούν αυθαίρετα και να εκτελεστούν.

Υπογράψτε την έκκληση υπογράφοντας εδώ.