Προβολή παιδικής ταινίας στην ΠΡΑΞΗ: Κυριακή 18/12

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 19:30, το Δίκτυο υποδέχεται τους μικρούς μας φίλους για την προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων "Ένα Δέντρο Μια Φορά...". 

Ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, στο ζοφερό πεζοδρόµιο µιας πόλης, συναντιούνται ένα παραµεληµένο δέντρο και ένα φτωχό αγόρι. Το δέντρο βλέπει από τα παράθυρα των σπιτιών τα καταστόλιστα δέντρα και ζηλεύει. Ζητά από το αγόρι να το στολίσει. Εκείνο, όµως, ούτε στολίδια έχει, ούτε χρήµατα. Πώς είναι δυνατόν να στολίσει ένα µίζερο δέντρο στη µέση ενός παγωµένου πεζοδροµίου; Κι όµως... εκείνη η νύχτα είναι µια νύχτα ονείρων, µια νύχτα µαγική...

Η φιλία ανάμεσα σε ένα δέντρο και ένα αγόρι είναι μια υπέροχη ιστορία κινουμένων σχεδίων που θίγει με όμορφο τρόπο μια σειρά σοβαρών θεμάτων. Μέσα από μια δυνατή φιλία ανάμεσα σε ένα αγόρι χωρίς ένα ζεστό σπίτι και ένα δέντρο ξεδιπλώνονται σκέψεις και προβληματισμοί που αφορούν την μοναξιά, την εγκατάλειψη, την φύση που επιλέγουμε να αγνοούμε κάθε φορά καταστρέφοντάς την.

Αυτή η ταινία μικρού μήκους είναι βασισμένη στην ιστορία του γνωστού Ευγένιου Τριβιζά, Ένα δέντρο μια φορά, που υλοποίησε αριστοτεχνικά στην οθόνη ο ίδιος και ο Παναγιώτης Ράππας, ο οποίος έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία. Η μουσική είναι του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Πηγές: