Εκδήλωση Οικονομικής Ενίσχυσης για το Σπίτι των Γυναικών στο ΕΜΠΡΟΣ

 
Εκδήλωση Οικονομικής Ενίσχυσης για το Σπίτι των Γυναικών, πραγματοποιεί το Σάββατο 23 Απριλίου το Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ. Μεταξύ των καλλιτεχνών που στηρίζουν την εκδήλωση και οι Ντουμάνιανς!

Δείτε το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης. 



Ο αγώνας για το Σπίτι των Γυναικών συνεχίζεται και χρειάζεται ενισχύσεις! 

Γιατί ο έμφυλος πολιτισμός της βίας, το πατριαρχικό μοντέλο εξουσίας, ο καπιταλισμός του παγκόσμιου κεφαλαίου των αγορών στιγματίζει, αποκλείει, χτίζει, παντού, φράχτες, καταστέλλει, φυλακίζει ή περιθωριοποιεί κάθε ατίθαση κι αυτόνομη φωνή ως μη κανονική... Γιατί θέλουμε ένα αυτοδιαχειριζόμενο χώρο ελευθερίας για τις συναντήσεις μας, να ανακαλύψουμε τη γλώσσα μας και την ταυτότητά μας, να συνυπάρξουμε, αλλιώς, να συνδημιουργήσουμε, να αντισταθούμε με το δικό μας τρόπο, απ΄ τα κάτω, στη βία και το σεξισμό, στη διαρκή παρενόχληση, που βιώνουμε, απ΄ τα πάνω, ως γυναίκες ακτιβίστριες, ως άνεργες, ως εργαζόμενες με επισφάλεια, ως ανασφάλιστες, ως μετανάστριες/πρόσφυγες πολέμου, ως αντικείμενα εμπορίας sex trafficking και σεξιστικών διαφημίσεων, ως Γυναίκες της ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας, ως γυναίκες με Αναπηρία, ως γυναίκες Ρομά, ως γυναίκες με ψυχική εμπειρία, ως φυλακισμένες, Ελληνίδες ή γυναίκες από άλλες πατρίδες, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων, στα κλειστά ιδρύματα ή κολαστήρια "περίθαλψης", ως άστεγες, ως γυναίκες της διπλανής πόρτας, γυμνές ζωές σε εξαίρεση, σε ένα σύστημα σάπιο, που αναπαράγεται παντού, στην οικογένεια, στο σχολείο, στην εργασία, στο δρόμο, στην ψυχαγωγία, στην πολιτική, στο περιβάλλον, που καταστρέφεται για την κερδοφορία, στην ενημέρωση από τα ΜΜΕ, στα χωριά και στις τσιμεντουπόλεις...

Γιατί μέσα στην οικονομική κρίση ο πόλεμος κατά των γυναικών μαίνεται με απίθανες διαστάσεις και συνέπειες. Από την εν μέρει ή ολική αντικατάσταση του κράτους πρόνοιας, από την απλήρωτη εργασία των γυναικών, έως τις εδώ και εκατοντάδες χρόνια βιοπολιτικές απόπειρες ελέγχου του σώματος τους, που τέλος δεν έχουν και την κουλτούρα του βιασμού που αναβιώνει..
Γιατί, ένα τέτοιο Σπίτι, και πολλά άλλα Σπίτια Γυναικών, δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη, για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!

Και η αλληλεγγύη είναι το μοναδικό μας όπλο!

Το Εμπρός είναι φιλικό και προσβάσιμο για ανθρώπους, θεατές ή καλλιτέχνες, με κινητική αναπηρία.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟ ΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ,
ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Πηγή:  www.embros.gr