Προβολή ταινίας στην ΠΡΑΞΗ: "Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας"

Η ομάδα πολιτισμού της ΠΡΑΞΗΣ αποφάσισε να "τιμήσει" την 21η Απριλίου με μία αρμόζουσα προβολή! Την Παρασκευή 22/4 στις 8:00 μ.μ., σας περιμένουμε στο χώρο του δικτύου (Θουκυδίδου 75), για την προβολή της ταινίας "Ο Θανάσης στη Χώρα της Σφαλιάρας". 

Μία κωμωδία που σατιρίζει την χούντα των συνταγματαρχών και του Μεταξά και τα εν γενεί τα δικτατορικά καθεστώτα. Τραγική φιγούρα ο Θανάσης Βέγγος σε μία πιο τραγική περίοδο... Η ταινία αποτελεί ένα δίπτυχο πάνω στη δικτατορία του Μεταξά (1936-1940) και στη δικτατορία των συνταγματαρχών (1967-1974). Στο πρώτο μέρος, η μεταξική δικτατορία αποδίδεται με ένα τσίρκο, στο οποίο ο Θανάσης εργάζεται ως κλόουν και προσπαθεί να συγκαλύψει τη δράση ενός φίλου του που δρα εναντίον του καθεστώτος. Στο δεύτερο μέρος, βλέπουμε τον Θανάση να ταλαιπωρείται εξαιτίας της αγνότητας του, ενώ ο παραλογισμός της εξουσίας καθίσταται ανάγλυφος.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Ντίνος Κατσουρίδης, Πάνος Γλυκοφρύδης

Σενάριο: Ντίνος Κατσουρίδης, Λάκης Αντωνάκος, Πάνος Γλυκοφρύδης

Ηθοποιοί: Θανάσης Βέγγος, Ηλίας Λογοθέτης, Αντώνης Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Μανιάτης, Βαγγέλης Τραϊφόρος, Τάκης Χαλάς, Κώστας Δάρας κ.α.Δίκτυο Αλληλεγγύης Αγίου Δημητρίου ΠΡΑΞΗ

Θουκυδίδου 75, Άγιος Δημήτριος
699 6543 800 (Καθημερινά 19:00-21:00)​