Ομαδικές συναντήσεις με θέμα την αυτοεκτίμηση και την τεχνικές εύρεσης εργασίας από το Κέντρο Ψυχολογικής και Κοινωνικής Υποστήριξης Ανέργων

imageΚατανοώντας τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των ανέργων, το Κέντρο Ψυχολογικής και Κοινωνικής Υποστήριξης Ανέργων προχωράει στη δημιουργία ομάδων με εξειδικευμένα θέματα που αφορούν στο συγκεκριμένο πληθυσμό.
 
Η πρώτη ομάδα θα ασχολείται με το θέμα της Αυτοεκτίμησης:



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ


«Δεν είμαι αρκετά ικανός-η»

«Αναρωτιέμαι αν αξίζω»

«Δεν μπορώ να πω ποια είναι τα δυνατά μου σημεία και ποια τα σημεία εκείνα

που χρειάζονται βελτίωση στον εαυτό μου»

«Δυσκολεύομαι να βρω κάτι στον εαυτό μου που να μου αξίζει»

«Άραγε, όταν βρω εργασία, θα μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της;»


Ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας, η αυτοεκτίμησή μας παίζει κυρίαρχο ρόλο σε όλες τις πτυχές της ζωής μας: στις σχέσεις μας με τους άλλους, στην εργασία στην προσπάθεια για εύρεση εργασίας, στη σωματική και ψυχική μας υγεία. 

Αν αισθάνεσαι ότι κάποιες από τις παραπάνω φράσεις σε εκφράζουν, δήλωσε συμμετοχή στην ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ που οργανώνει το Κ.Ψ.Κ.Υ.Μ.Α

Στόχος της ομαδικής διεργασίας είναι, μέσα από το μοίρασμα εμπειριών και συναισθημάτων, να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, τα δυνατά σημεία μας, καθώς και εκείνα που χρειάζονται ενίσχυση. Με τον τρόπο αυτό, θα οδηγηθούμε σε έναν πιο θετικό τρόπο αντιμετώπισης των προκλήσεων της ζωής μας. 

Θα πραγματοποιηθούν 10 ομαδικές συνεδρίες, 2ωρης διάρκειας, τις οποίες θα συντονίσουν επαγγελματίες ψυχολόγοι του Κ.Ψ.Κ.Υ.Μ.Α. Η ομάδα θα είναι κλειστή (δε θα μπορούν να εισαχθούν νέα μέλη μετά τη 2η συνάντηση). 

Η ομάδα θα συναντιέται εβδομαδιαίως, συγκεκριμένη μέρα και ώρα, στο χώρο του Κ.Ψ.Κ.Υ.Μ.Α., Παπαναστασίου 22, Αιγάλεω και απευθύνεται σε ανέργους. 

Δηλώσεις Συμμετοχής στη Γραμματεία του Κέντρου (τηλέφωνα επικοινωνίας 210-8224674 και 210-5989340).


Στην Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. συνεχίζει επίσης τη λειτουργία της η Λέσχη Εργασίας:

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το Κέντρο Υποστήριξης Ανέργων της Πανελλαδικής Ένωσης για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη (Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.) υλοποιεί δωρεάν συναντήσεις με σκοπό την αναζήτηση εργασίας.

Η λέσχη εργασίας απευθύνεται σε ανέργους που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε μέσα αναζήτησης εργασίας (διαδίκτυο, εφημερίδες, προκηρύξεις, χρήση τηλεφώνου) με στόχο την:

- Αναζήτηση αγγελιών
- Πληροφόρηση για νέες θέσεις εργασίας
- Προσέγγιση εργοδοτών
- Εξοικείωση με τις τεχνικές αναζήτησης εργασίας
- Αποστολή βιογραφικών

Η ομάδα Επαγγελματικής Συμβουλευτικής συντονίζεται από τις Ψυχολόγους – Συμβούλους Σταδιοδρομίας Σοφία Παπαθεοδώρου και Ιωάννα Τσαμπαλάτη- Βακαλοπούλου.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο κτήριο της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. στην οδό Ηπείρου 41, 1Ος όροφοσς, κάθε Παρασκευή, τις ώρες 13:00-15:00.

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής: 210-8224674