Κείμενο της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Κατοίκων Θέρμης

"Αφήστε μας... Αφήστε μας με απλήρωτο ή κομμένο ηλεκτρικό. Αφήστε μας άνεργους και ανασφάλιστους. Αφήστε μας να πληρώνουμε τις πατάτες στα 70 – 90 λεπτά το κιλό. Αφήστε μας… Και θα δούμε ποιος θα αφήσει αυτόν τον τόπο τελευταίος. Σίγουρα όχι εμείς.

Γιατί εμείς εδώ μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, εδώ έχουμε τα σπιτικά μας (ναι, τα χρεωμένα), τις μυρωδιές αυτού του τόπου αγαπάμε. Αγαπάμε και τους ανθρώπους του γιατί βλέπουμε πίσω από την απελπισία των φοβισμένων ματιών και την ασχήμια της διάλυσης των πάντων που εσείς επιβάλετε.

Και σας τα λέμε τώρα με αφορμή τις δόλιες επιθέσεις που έγιναν για να διαλυθούν οι αγορές χωρίς μεσάζοντες στο Θερμαϊκό, στο Ωραιόκαστρο, στην Τούμπα. Ντροπή σας! Οι αγορές χωρίς μεσάζοντες ρίζωσαν σε αυτήν τη χώρα. Η προσπάθεια σας να επικαλεστείτε «νομικά προβλήματα» δείχνει ότι δεν σας έμειναν άλλες δυνατότητες παρά μόνο η υποκρισία. Γιατί είναι υποκρισία η επίκληση «ανυπαρξίας θεσμικού πλαισίου των αγορών χωρίς μεσάζοντες». Το Σεπτέμβριο του 2012 ο τότε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης είχε εξαγγείλει τη δημιουργία θεσμικού πλαισίου αγορών αγροτικών προϊόντων «χωρίς μεσάζοντες». 

Εσείς που ακυρώσατε αυτήν τη δυνατότητα έρχεστε τώρα με κροκοδείλια δάκρυα να καταστείλετε τις αγορές «χωρίς μεσάζοντες» που λειτουργούν εδώ και μια διετία. Δεν λύνετε κανένα πρόβλημα εκτός ίσως από αυτό της αλλαγής, στις επερχόμενες εκλογές των Ο.Τ.Α., όσων δημοτικών αρχόντων είναι κατώτεροι των περιστάσεων.

Φυσικά και θα βρούμε χιλιάδες τρόπους να παρακάμψουμε τα εμπόδια που μας βάζετε. Ίσως πάρει λίγο χρόνο αλλά θα επανέλθουμε δυνατότεροι. Γιατί εμείς έχουμε το δίκαιο και εσείς απλά έχετε την έγνοια για το κέρδος σας σε βάρος όλων των άλλων. Γιατί εμείς κοιτάμε τους συμπολίτες μας στα μάτια και εσείς στην τσέπη. Γιατί εμείς δεν ρωτάμε «για ποιον χτυπάει η καμπάνα», αφού χτύπησε για όλους μας. Ερχόμαστε…"