Δωρεάν νομικές συμβουλές στο «Φλοράλ» των Εξαρχείων

Στο Καφέ «Φλοράλ» της πλατείας Εξαρχείων, κάθε Τετάρτη απόγευμα, μία συνεργατική ομάδα δικηγόρων, αποτελούμενη από 11 νομικούς, θα παρέχει δωρεάν νομική υποστήριξη σε οικονομικά αδύναμους πολίτες, οι οποίοι αυτή την εποχή δίνουν μάχη με τράπεζες και εφορίες για τη διάσωση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Η πρώτη συνάντηση ήδη πραγματοποιήθηκε πριν από δύο μέρες και αφορούσε κυρίως περιπτώσεις ανθρώπων που θέλουν να υποβάλουν δηλώσεις προς τις τράπεζες, προκειμένου να ενταχθούν στο καθεστώς προστασίας της κύριας κατοικίας τους, για να γλιτώσουν τα σπίτια τους από τον πλειστηριασμό.

Μέλος της ομάδας με το οποίο μίλησε η «Ε» ανέφερε ότι η προσπάθεια που γίνεται αποτελεί στην ουσία μία απάντηση αλληλεγγύης στη συνολική επίθεση που δέχεται η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών από τη σκληρή πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται.
Σε κείμενο που ανάρτησε η συνεργατική ομάδα δικηγόρων στο σάιτ του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων Νεάπολης Μουσείου, αναφέρουν τους λόγους από τους οποίους παρακινήθηκαν:

«Η συγκυβέρνηση της δυστυχίας (Σαμαρά - Βενιζέλου) με τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, τα χαράτσια στα σπίτια, την εξοντωτική φορολογία, το κλείσιμο των νοσοκομείων, τη διάλυση της δημόσιας υγείας και τις απολύσεις που τις παρουσιάζουν σαν νοικοκύρεμα, την ανεργία, τη μετατροπή της εργασίας σε δουλεμπόριο και τα δρακόντεια μέτρα καταστολής οδήγησαν όλους του πολίτες να χρωστούν στο κράτος και τις τράπεζες. Επειδή πια η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών δεν έχουμε να πληρώσουμε, κράτος και τράπεζες άρχισαν να συμπεριφέρονται απειλητικά και εκβιαστικά εναντίον μας. Επειδή ήλθε η ώρα να χάσουν οι πολίτες και η λαϊκή οικογένεια τη δικιά τους γη και το σπίτι που μένουν, παρ' ότι η "αγία ατομική ιδιοκτησία" είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμά τους. Σε αυτή τη συνολική επίθεση απαιτείται καθολική αντίσταση από όλες τις δομές αλληλεγγύης, λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές κατοίκων και άλλες συλλογικότητες».

Ο ίδιος εξηγεί επίσης, κάτι που διευκρινίζεται και στο σημείωμα που ανάρτησε η ομάδα, ότι δεν ψάχνουν για πελάτες:

«Θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τους οικονομικά ανήμπορους πολίτες, τους άπορους, τους αναξιοπαθούντες, τους άνεργους, παρέχοντας δωρεάν νομική υποστήριξη σχετικά με τα επίκαιρα θέματα που μας απασχολούν».

Οσοι ενδιαφέρονται λοιπόν για δωρεάν νομικές συμβουλές, μπορούν να προστρέξουν στην ομάδα, η οποία θα βρίσκεται στο «Φλοράλ» της πλατείας Εξαρχείων κάθε Τετάρτη από τις 18.00 μ.μ. έως τις 20.00 μ.μ. (πλατεία Εξαρχείων), ενώ μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί της στα εξής τηλέφωνα: 6932-460039 και 6977-208875.

Πηγή: www.enet.gr