Η «σχεδία» της Θεσσαλονίκης!

H«σχεδία» μας είναι έτοιμη για το παρθενικό της ταξίδι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Ανεξάρτητη, δυναμική, παρεμβατική, αισιόδοξη, με χιούμορ και πείσμα, η «σχεδία» είναι η δημοσιογραφία της αλληλεγγύης στην πράξη • Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου στην Αίθουσα Νερού του Δήμου Θεσσαλονίκης και μουσικό & ενημερωτικό χάπενινγκ το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας (και τα δύο ξεκινούν στις 12:00). 
Από αυτή την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στους δρόμους της Θεσσαλονίκης αναζητείστε τους ανθρώπους με το κόκκινο γιλέκο!

Μετά από χιλιάδες ώρες ταξιδιών στους δρόμους της Αθήνας, η «σχεδία», το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου, ανοίγει τα πανιά της, και χαράζει ρότα για τους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Εγγράφεται στο νηολόγιο της πόλης και ρίχνεται στον κοινό αγώνα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, στο βορρά. Άλλωστε, η «σχεδία» είναι κυρίως ένα κοινωνικό project και δευτερευόντως εκδοτικό. 

Η κυκλοφορία της «σχεδίας» στη Θεσσαλονίκη, συμπίπτει με τη συμπλήρωση ενός χρόνου παρουσίας του περιοδικού στην Ελλάδα. Ξεκίνησε την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013, όταν κάπου είκοσι άνθρωποι (προερχόμενοι σχεδόν αποκλειστικά από ξενώνες αστέγων του Δήμου Αθηναίων και του Ερυθρού Σταυρού) φόρεσαν το χαρακτηριστικό κόκκινο γιλέκο των πωλητών της «σχεδίας» και βγήκαν στο κέντρο της πόλης για να το διανείμουν. Σήμερα, στο δίκτυο των ανθρώπων της «σχεδίας» στην Αθήνα είναι ενταγμένοι πάνω από 150 άνθρωποι. Συμπολίτες μας όλων των ηλικιών (από 20 ως 70 χρόνων), άνδρες και γυναίκες, από όλα τα επαγγελματικά μετερίζια συνθέτουν το δίκτυο της «σχεδίας».
Κοινό χαρακτηριστικό όλων είναι η αποφασιστικότητα να μην τα παρατήσουν. Να συνεχίσουν να αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή. Για μια αξιοπρεπή κατοικία, έναν καλύτερο κόσμο, ατομικά και συλλογικά. Οι πωλητές της «σχεδίας» δεν είναι οι «άνθρωποι της διπλανής πόρτας». Από την ίδια μας την πόρτα έχουν βγει όλοι. Αξιοπρεπέστατοι άνθρωποι, οι περισσότεροι οικογενειάρχες, που τους πέταξε στα τάρταρα της φτώχειας, της αστεγίας και του κοινωνικού αποκλεισμού η κρίση.
Την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, στην Αίθουσα Νερού του Δήμου Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου 1, στις 12:00) θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του περιοδικού, αλλά και ολόκληρου του κοινωνικού αυτού project.
Νωρίτερα, και συγκεκριμένα το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στις 12:00, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας θα στηθεί ένα μουσικό χάπενινγκ. Γνωστοί καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα θα στείλουν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης και συσπείρωσης ενάντια στη φτώχεια, ενώ άνθρωποι της «σχεδίας» θα συνομιλούν με τον κόσμο και θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό, δίνοντας την ευκαιρία στους υποψιασμένους, αλλά και στους λιγότερο υποψιασμένους πολίτες να μάθουν περισσότερα για τη νέα εκδοτική πρωτοβουλία. Είναι κι αυτό στους στόχους των περιοδικών δρόμου: Η ευαισθητοποίηση και, εν τέλει, η κινητοποίηση του συνόλου των πολιτών ενάντια σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες: 
Περιοδικό Δρόμου "σχεδία"
Φράγκων 24. 546 25 Θεσσαλονίκη
Φαβιέρου 39Α, 10438 Αθήνα

Τ: 213 0231220
info@shedia.gr
f: shedia.streetaper
tw: _shedia