"Οι 12 ένορκοι" από τη Θεατρική Ομάδα Αγ. Δημητρίου

Η Θεατρική Ομάδα Αγ. Δημητρίου, συνεχίζοντας την παράδοση των ποιοτικών θεατρικών παραστάσεων, ανεβάζει το έργο του Reginald Rose "Οι 12 ένορκοι". Η πρεμιέρα έγινε στις 31 Οκτωβρίου και θα ακολουθήσουν άλλες 8 παραστάσεις στις 7, 8, 14, 15, 21, 22, 28 και 29 Νοεμβρίου
Οι παραστάσεις δίνονται στο Δημοτικό Θέατρο "Μελίνα Μερκούρη" με ώρα έναρξης τις 20:15 και είσοδο ελεύθερη.

Η υπόθεση του έργου

Δώδεκα ένορκοι συνεδριάζουν για να εκδώσουν την απόφαση σε μια υπόθεση ανθρωποκτονίας. Κι ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι πεπεισμένοι πως ο νεαρός κατηγορούμενος είναι ένοχος, ένας από αυτούς προσπαθεί να τους πείσει να επανεξετάσουν τα στοιχεία.

Στη σκιά ενός «ναι μεν, ­αλλά», που διερωτάται σχετικά με την ηθική του «άσπρου και του μαύρου» και διερευνά τις οριακές στιγμές της ζωής, όπου τα κοινωνικά στερεότυπα και τα προσωπικά απωθημένα δεν αφήνουν τον άνθρωπο να δει την ουσία των πραγμάτων, κινείται το υπαρξιακό αυτό δράμα. 
Ένα ανήλικο αγόρι από τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα κατηγορείται για τη δολοφονία του πατέρα του. H κατηγορία στοιχειοθετείται από τις καταθέσεις δύο μαρτύρων που δεν αφήνουν περιθώριο για ενδοιασμούς. Φαινομενικά η δουλειά των ενόρκων είναι απλή. Όταν όμως πέφτει στο τραπέζι ο σπόρος της αμφιβολίας, ξεκινά ένα «ξεγύμνωμα» των χαρακτήρων.

Η εξέλιξη της πλοκής έχει αμείωτο σασπένς.

Πρωταγωνιστούν:
Πρόεδρος των ενόρκων: Δημήτρης Τσάκωνας
2η ένορκος: Αμαλία Μαρκάκη
3ος ένορκος: Απόστολος Ξιαρχογιαννόπουλος
4η ένορκος: Μαρία Πλατή
5η ένορκος: Κέλλυ Σφενδουράκη
6ος ένορκος: Σπύρος Αναστασίνης
7ος ένορκος: Ανδρέας Ψύλλιας
8ος ένορκος: Γιώργος Σαβουλίδης
9η ένορκος: Βάνα Νάστου
10ος ένορκος: Κωστής Γεράκος
11η ένορκος: Τζώρτζια Μακρυγιάννη
12η ένορκος: Αγγελική Σούρδη
Κλητήρας: Γιώργος Γκιώκας

Πηγή: www.dad.gr