Φιλικός αγώνας για την Εθνική Ελλάδος Αστέγων, την Τετάρτη 28/10

Ο Αθλητικός Όμιλος ΦΟΙΒΟΣ-ΑΙΟΛΟΣ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου με την ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΣΤΕΓΩΝ, με στόχο την οικονομική ενίσχυση της Εθνικής Ελλάδος Αστέγων, στα πλαίσια του κοινωνικού έργου της ομάδας. 

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου στις 19:00, στο γήπεδο του "AIOLOS INTERNATIONAL FOOTBALL CLUB", Παπανδρέου 2, 10 672 Χέρωμα Βάρης.

Η πρόσβαση στο χώρο του γηπέδου γίνεται μέσω των γραμμών 116 (Γλυφάδα-Βάρη-Κίτσι), 120 (Γλυφάδα-Βάρη-προαστ. Κορωπίου) και 171 (Σταθμός Μετρό Ελληνικό-Βάρκιζα), στη στάση Β’ Γυμνάσιο.


Η Εθνική Ποδοσφαιρική Ομάδα Αστέγων δημιουργήθηκε με στόχο την αξιοποίηση του ποδοσφαίρου ως εργαλείο για την κοινωνική αλλαγή και συμμετέχει κάθε χρόνο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, το οποίο φέτος θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 19 Σεπτεμβρίου στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Πρόκειται για έναν κορυφαίο ποδοσφαιρικό, μα πρωτίστως κοινωνικό θεσμό, που καθιερώθηκε µε πρωτοβουλία του Διεθνούς Δικτύου Εφηµερίδων Δρόµου (International Network of Street Papers) και έχει, μεταξύ άλλων, την υποστήριξη της UEFA και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών(ΟΗΕ). Περίπου 700 άνθρωποι-αθλητές, από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες από όλο τον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, συναντιούνται σε μια πόλη για να στείλουν ένα κοινό μήνυμα: «Γκολ στη Φτώχεια»! Αυτό είναι και το σύνθημα της επίσημης διοργάνωσης «Kick Out Poverty».