Ανοιχτό κάλεσμα ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία ενάντια στα κέντρα κράτησης καλεί σε κοινή δράση πρωτοβουλίες, κοινωνικούς χώρους, στέκια, συλλογικότητες, οργανώσεις στις 7 ή 8 Φεβρουαρίου. (η επιλογή της μέρας θα εξαρτηθεί απο τις διαθεσιμότητες όσων συμμετέχουν)

Η δράση δεν έχει γεωγραφικούς περιορισμούς, το κάλεσμα αφορά όλη την Ελλάδα. Σκοπός της δράσης είναι η προπαγάνδιση προς την κοινωνία της ανάγκης να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης άμεσα. Κοινό σημείο και συνδετικός κρίκος της δράσης τη συγκεκριμένη ημέρα θα είναι το κεντρικό σύνθημα «ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ» που θα αναγράφεται στο εκάστοτε πανό και θα είναι υπογεγραμμένο από την εκάστοτε ομάδα που θα συμμετέχει. Στόχος είναι να αναρτηθούν τα πανό σε κεντρικά σημεία των περιοχών μας την ίδια μέρα και να γίνουν πολλές και διαφορετικές δράσεις (μοίρασμα κειμένων, μικροφωνική κλπ κλπ) ανάλογα με τη δυνατότητα και τη διάθεση της εκάστοτε ομάδας.

Στο τέλος της κοινής μας δράσης, θα αποσταλεί φωτογραφικό υλικό στην Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης ώστε να προκύψει μία δημοσίευση εν είδει ανακοίνωσης με αναφορά στις ομάδες που συμμετείχαν και παράθεση του φωτογραφικού ή/και οπτικοακουστικού υλικού, ώστε να απλωθεί το μήνυμα και στην υπόλοιπη κοινωνία.

Τέλος, μετά τη δράση προτείνεται να διοργανωθεί από κοινού μία συνέλευση ώστε να συζητηθεί και εν τέλει να συνδιαμορφωθεί μία κοινή μεγαλύτερου βεληνεκούς δράση.

Όποιος δεν μας ξέρει αλλά θέλει να συμμετέχει μπορεί να έρθει να μας γνωρίσει την επόμενη Τρίτη στις 9 στο χώρο του αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου «ΕΜΠΡΟΣ» ή στις 3 Φλεβάρη στη συνέλευση που θα κάνουμε για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία με τα πανό.

Ανοιχτή Πρωτοβουλία ενάντια στα Κέντρα Κράτησης