Δωρεάν δράσεις προληπτικής ιατρικής από το Δήμο Αγ. Δημητρίου σε συνεργασία με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ για όλους τους δημότες


Ένα νέο πρόγραμμα δράσεων προληπτικής ιατρικής από το Σεπτέμβριο μέχρι και το τέλος του χρόνου εγκαινιάζει το Τμήμα Υγείας & Πρόνοιας του Δήμου Αγ. Δημητρίου σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ). 

Συγκεκριμένα, οι εν λόγω δράσεις προληπτικής ιατρικής και αγωγής της υγείας αφορούν στα εξής προγράμματα:

- Πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014
Έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 25/09, ώρα 17:00, στα Δημοτικά ιατρεία και απευθύνεται σε καπνιστές ηλικίας 40 ετών και άνω. 

- Προληπτικός έλεγχος σακχαρώδη διαβήτη – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014 
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 03/10, ώρα 08:00π.μ, στα Δημοτικά Ιατρεία και απευθύνεται σε όλους τους δημότες. 

- Σχολείο άσθματος (αυτοδιαχείριση της νόσου) – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014 
Κάθε 15 ημέρες και μέχρι το τέλος του χρόνου θα λειτουργούν ομάδες στα Δημοτικά Ιατρεία. Η πρώτη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 23/10. Η συγκεκριμένη δράση αφορά στην εκπαίδευση των ασθματικών ασθενών σχετικά με την ασφαλή αυτοδιαχείριση του άσθματός τους. 

- Δωρεάν προληπτικός έλεγχος θυρεοειδή – ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014 
Απευθύνεται σε όλους τους δημότες και έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 13 και Παρασκευή 14/11, ώρα 08:00π.μ, στα Δημοτικά Ιατρεία. 

- Δωρεάν προληπτικός έλεγχος κήλης – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014 
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους δημότες και έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 10/12, ώρα 08:00π.μ, στα Δημοτικά Ιατρεία. 

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Αγ. Δημητρίου με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, προγραμματίζεται σειρά δράσεων αγωγής υγείας στα σχολεία του Δήμου οι οποίες αφορούν: 

- Μαθήματα Α’ Βοηθειών 

- Υγιεινή χεριών 

- Πρόληψη καπνίσματος 

- Στοματική Υγεία 

Οι ημερομηνίες για τις παραπάνω δράσεις αγωγής υγείας θα ανακοινωθούν στο επόμενο διάστημα.

Τα προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής του Δήμου Αγ. Δημητρίου είναι δωρεάν για όλους τους δημότες και κατοίκους της πόλης. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για προγραμματισμό ραντεβού στο τηλέφωνο των Δημοτικών Ιατρείων: 210 9755163.