«Δεν ξεχνάμε» τον Παύλο Φύσσα - Ένας χρόνος μετά τη δολοφονία του

Στις 18 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα (Παναγή Τσαλδάρη, Κερατσίνι) θα αποκαλυφθεί γλυπτό μνημείο του γλύπτη Στάθη Αλεξόπουλου που θα αναπαριστά τον δολοφονημένο μουσικό.

Ο ίδιος καλλιτέχνης έχει ήδη ξεκινήσει να δουλεύει ένα γλυπτό ακόμη μεγαλύτερων διαστάσεων από χυτό αλουμίνιο που αναμένεται να τοποθετηθεί στην πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης στον Κορυδαλλό, με τον γλύπτη να μας εκμυστηρεύεται ότι θα αναπαριστά τον Παύλο σε μια εκφραστική στιγμή από την τελευταία του συναυλία και θα συνάδει με την αισθητική της Street art.

Τα αποκαλυπτήρια της 18ης Σεπτεμβρίου εγκαινιάζουν τις διήμερες εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, οι οποίες οργανώνονται από την πρωτοβουλία κοινωνικών δράσεων «Δεν ξεχνάμε» που δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2013 με ιδρυτικά μέλη την οικογένεια του Παύλου Φύσσα καθώς και κοντινούς του φίλους. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 19 Σεπτεμβρίου στις 5 μ.μ. με τη μεγάλη συναυλία στην πλατεία Συντάγματος και τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ για το διήμερο στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, δικηγόροι της οικογένειας και φίλοι-μέλη της πρωτοβουλίας «Δεν ξεχνάμε» κάλεσαν τον κόσμο στην πλατεία Συντάγματος να συμμετέχει χωρίς κομματικές και πολιτικές σημαίες, κρατώντας μόνο μπαλόνια, ελπίζοντας να απομονώσουν όσους ενδεχομένως αποπειραθούν να προσβάλουν τον ειρηνικό και απολιτικό χαρακτήρα των εκδηλώσεων. Η συναυλία θα προβάλλεται σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο και ελληνικές πρεσβείες με τους διοργανωτές να μη διστάζουν να εκφράσουν και τη μεγαλόσχημη ευχή, από τις 5 μ.μ. που θα ξεκινήσει η συναυλία να πραγματοποιηθεί παγκόσμια εκεχειρία, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Εστω και για 10 λεπτά αν δεν πέσει ούτε μια σφαίρα θα είμαστε ευτυχισμένοι», συμπληρώνοντας ότι «δεν συμπεριελήφθησαν στη συναυλία ονόματα από την hip kop σκηνή «επειδή εκείνη τη μέρα πρώτο όνομα θα είναι ο Παύλος - Killah Ρ. Αργότερα θα πραγματοποιηθεί φεστιβάλ ραπ που είχε ξεκινήσει ο Παύλος και στο οποίο θα συμμετέχουν Ελληνες και διεθνείς καλλιτέχνες. Ευχόμαστε οι εκδηλώσεις να περιοριστούν σε έναν ειρηνικό χαρακτήρα και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι απέχουμε από κάθε πολιτικό και κομματικό σχηματισμό».

Στις 18 Σεπτεμβρίου έπειτα από τα αποκαλυπτήρια του μνημείου θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση δρόμου με θέμα τις συνέπειες του ρατσισμού, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία που θα ολοκληρωθεί στην πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης στον Κορυδαλλό.

Πηγή: www.enet.gr

Το βίντεο της Συνέντευξης Τύπου εδώ.