Ένας χρόνος ΠΡΑΞΗ


Πριν από ένα χρόνο, στις 19 Μαΐου, το Δίκτυο Αλληλεγγύης Αγίου Δημητρίου "Η Πράξη" πρωτοξεκίνησε τη λειτουργία του. Ήταν αποτέλεσμα πρωτοβουλίας ευαισθητοποιημένων δημοτών του Μπραχαμίου, από διάφορα κοινωνικά στρώματα, που θέλησαν να βρουν μια διέξοδο αντίστασης στην οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε. 

Ένα χρόνο μετά, έπειτα από πολλές ζυμώσεις, προσπάθεια και επιμονή, το δίκτυο έχει καταφέρει να έχει μια σταθερή παρουσία στο χώρο των δράσεων αλληλεγγύης και αντίστασης, προσφέροντας στήριξη σε τρόφιμα σε παραπάνω από 40 οικογένειες του Αγίου Δημητρίου, συμμετέχοντας σε δράσεις αλληλεγγύης αντίστοιχων πρωτοβουλιών, οργανώνοντας εκδηλώσεις πολιτισμού (μουσική, λογοτεχνία), προβάλλοντας κινηματογραφικές ταινίες, στήνοντας μια δανειστική βιβλιοθήκη, μοιράζοντας σχολικό υλικό σε παιδιά που το έχουν ανάγκη, υποστηρίζοντας έμπρακτα τον αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ. και άλλα. Όλα αυτά με συλλογικό -και προσωπικό του καθενός- αγώνα και επιμονή και με την πολύτιμη βοήθεια αλληλέγγυων συμπολιτών μας, στους οποίους το δίκτυο οφείλει τη συνεχιζόμενη λειτουργία του. 

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου δράσης, ετοιμάσαμε ένα "επετειακό" φυλλάδιο, κάνοντας μια αναδρομή στο έργο του δικτύου μέχρι σήμερα και στοχεύοντας στη συνέχεια και διεύρυνση των δράσεων αλληλεγγύης, με την ενεργή συμμετοχή όλων μας! 


Ενεργοποιούμε το "εμείς", ενεργοποιούμε τη γειτονιά μας.
Διεκδικούμε μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα. 

Κανένας μόνος του στην κρίση!

ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ "Η ΠΡΑΞΗ"