Συλλογή και διανομή σχολικών ειδών

  Η αρχή της σχολικής χρονιάς βρίσκει την παιδεία σε διάλυση, τους εκπαιδευτικούς σε κινητοποιήσεις και πολλές οικογένειες να αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα.
Ως Δίκτυο Αλληλεγγύης Αγίου Δημητρίου "Πράξη", ξεκινήσαμε μια καμπάνια με στόχο την εξασφάλιση σχολικών ειδών για τα παιδιά των οικογενειών της περιοχής μας.

Για το λόγο αυτό:


· Το τριήμερο 10-11-12 του Σεπτέμβρη συλλέγουμε στα γραφεία μας Θουκυδίδου 75 στον Άγιο Δημήτριο από 7-9 μ.μ,  σχολικά είδη (τετράδια, μολύβια, ξύστρες, γόμες, κασετίνες, ξυλομπογιές και ότι άλλο σκεφτούμε). Μπορούμε να προσφέρουμε και μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση.

·Το τριήμερο 13-14-15 του Σεπτέμβρη διανέμουμε τα είδη που συλλέξαμε στους μικρούς μαθητές. Ερχόμαστε σε επαφή με συλλόγους γονέων, δασκάλους, γονείς και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη.  


Η καμπάνια για την εκπαίδευση υλοποιείται τη στιγμή αυτή από πολλά δίκτυα αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό, όλοι εμείς δίνουμε ένα σαφές μήνυμα αλληλεγγύης και αντίστασης ενάντια στις συνέπειες της πολιτικής της μνημονιακής βαρβαρότητας και βοηθάμε τα παιδιά μας να δώσουν για άλλη μια φορά τη «μάχη» της μόρφωσης!

...ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΟΛΥΒΙ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΞΙΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΙ ΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙ..