ΟΜΑΔΕΣ ΔΡΑΣΗΣ

Οι ομάδες δράσης της πράξης είναι:
Ομάδα Τροφής
Το δίκτυο στηρίζει άτομα και οικογένειες που έχουν ανάγκη τροφής, χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις. Η μέχρι σήμερα διαθεσιμότητα των τροφίμων και οι ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν, επιβάλουν μια περιοδικότητα στη βοήθεια 15 περίπου ημερών. Στο χώρο της «Πράξης» μπορούν να διατεθούν κάθε στιγμή τρόφιμα (που θα συλλεχθούν την ίδια μέρα),  σε περίπτωση άμεσης ανάγκης.
Συγκεντρώνουμε τροφές μακράς διάρκειας (λάδι, όσπρια, ζυμαρικά, αλεύρι, ζάχαρη, γάλα, κονσέρβες κτλ) και ό,τι μπορεί να διατηρηθεί εκτός ψυγείου.
Το δίκτυο συλλέγει τα τρόφιμα, κυρίως από εξορμήσεις των μελών του στα super market του Δήμου μας και από προσφορές φίλων του δικτύου και αλληλέγγυων συμπολιτών μας.
Η διάθεση των τροφίμων γίνεται με βάση τις ανάγκες οικογενειών της πόλης μας οι οποίες έχουν έρθει σε επαφή με το δίκτυο είτε μέσω των κοινωνικών επαφών τους (σχολείο, γειτονιά κλπ.) είτε μέσω άλλων δικτύων (π.χ. δίκτυο αλληλεγγύης Βύρωνα κλπ.). Τα τρόφιμα διατίθενται από τα γραφεία του δικτύου, εκτός εξαιρέσεων για άτομα μεγάλης ηλικίας ή άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
Επιδίωξή μας είναι η διαδικασία της διάθεσης των τροφίμων στα γραφεία μας, να έχει και ένα χαρακτήρα μιας ανθρώπινης συνάντησης, με ένα καφέ, ένα αναψυκτικό, λίγη μουσική και συζήτηση.


Ομάδα "Χωρίς Μεσάζοντες"
Η «Πράξη» βρίσκεται σε άμεση επαφή με το δίκτυο «Χωρίς Μεσάζοντες» και εμπλέκεται σε ζητήματα αλληλέγγυας και ισότιμης διάθεσης τροφίμων. Επιδίωξή μας είναι η δραστηριοποίηση του δικτύου στο πλαίσιο αυτό να πάρει εντατικότερο  και πιο ενεργό χαρακτήρα στο μέλλον.


Ομάδα Πολιτισμού
Η ανθρωπιστική κρίση, που καθημερινά μεγαλώνει στη χώρα μας, αφορά και στη συμμετοχή μας στα αγαθά του πολιτισμού αλλά και στην ίδια τη ποιότητα των πολιτιστικών προϊόντων που διακινούνται με αυστηρά εμπορευματικά κριτήρια. Στο πνεύμα της αυτό-οργάνωσης, της αλληλεγγύης, και της υποκίνησης της δημιουργικότητας μας, διοργανώνουμε συλλογικά πολιτιστικές δράσεις προκειμένου να αυτομορφωθούμε, να δυναμώσουμε και να διευρύνουμε το πολιτισμό μας με δομές συμμετοχικής αναζήτησης και διαλόγου. 
Οι τακτικές εκδηλώσεις πολιτισμού που διοργανώνει η "Πράξη" αφορούν τομείς όπως: μουσική, κινηματογράφο, συλλογικές κουζίνες, εκδηλώσεις λόγου κ.α. 
Μέχρι σήμερα έχουν προβληθεί ποικίλες κινηματογραφικές ταινίες και έχουν γίνει παιδικές προβολές σε ημέρες αφιερωμένες στους μικρούς φίλους του δικτύου. Στόχος των προβολών αυτών δεν είναι μόνο η παροχή μιας διεξόδου ψυχαγωγίας για τους συνανθρώπους μας, αλλά και  η δημιουργία συνθηκών προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου σχετικά με το περιεχόμενο των ταινιών, που έχουν επί των πλείστων πολιτικό-κοινωνικό-αγωνιστικό χαρακτήρα.
Σταθερή δράση του δικτύου στο χώρο του πολιτισμού είναι η λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης, με πολλά βιβλία λογοτεχνίας, ιστορίας, πολιτικής που έχουν προσφερθεί από φίλους της "Πράξης".  Η βιβλιοθήκη μας εμπλουτίζεται συνεχώς και διαθέτει αυτή τη στιγμή γύρω στους 500 τίτλους ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας.


Ομάδα Φαρμάκου
Στη «Πράξη» συλλέγουμε φάρμακα που δεν έχουν λήξει και τα διοχετεύουμε σε κοινωνικά φαρμακεία. 
Το Φλεβάρη του 2014 πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του δικτύου δωρεάν ιατρικές μετρήσεις (σακχάρου, αρτηριακής πίεσης, οξυμετρίας), από αλληλέγγυα νοσηλευτική ομάδα. Επιδίωξή μας είναι οι μετρήσεις αυτές να επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, συμβάλλοντας έτσι σε ένα ελάχιστο ιατρικό έλεγχο για τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας. 


Λογιστικές και Νομικές Συμβουλές
Ένας από τους στόχους που έθεσε το δίκτυο για τη δράση του ήταν η παροχή νομικών, οικονομικών-λογιστικών συμβουλών σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από σχετική ενημέρωση και στήριξη. Έτσι, κατόπιν συνεννόησης, τα άτομα που ενδιαφέρονται μπορούν να έρθουν σε επαφή με αλληλέγγυα ομάδα λογιστών και δικηγόρων. Επιθυμώντας να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη νομικών συμβουλών που αφορούν σε θέματα πλειστηριασμών-εξώσεων, παραπέμπουμε στη σελίδα της Αλληλεγγύης για Όλους και στον αριθμό 210 380192, που λειτουργεί καθημερινά 10:30-12:30.
Σχετικά με τις λογιστικές συμβουλές, το δίκτυο μπορεί να φέρει τα ενδιαφερόμενα άτομα σε επαφή με αλληλέγγυους λογιστές και φοροτεχνικούς, προκειμένου να βοηθηθούν με τη διεκπεραίωση των φορολογικών δηλώσεων.ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ